Rota Issue - Multiple Services Not Displaying | Rota | Support

Support Forum

We use and recommend UK2 for hosting - get a month free

Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register sp_MemberList Members

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Rota Issue - Multiple Services Not Displaying
21st September 2019
8:25 pm
Avatar
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
10th June 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Hello Mr. Moyle!

I'm having a bit of trouble with the Schedules function. When you have some time, could you please help?

I'm uploading some Rotas for Sunday Morning and Evening Services, and the Morning Service Rotas uploaded fine, but then I couldn't find where to upload Evening Services. I can't remember exactly where the list to swap between Services was, but I think I remember it being here...

View post on imgur.com

I looked around for where the issue could be, and I think I might have found it... it looks like it might be under the Services tab. Both the services show up as "Inactive," and I'm guessing that because of this, neither show up for the plugin to display in a list for you to choose from. So, the Morning Service would be showing up just because it's the default, and so you don't have to change to it from a list. (This is just a vague guess based on my never having looked into the code of the plugin, so it might be looking in the complete wrong place, but I thought a guess might be helpful to start from 🙂)

View post on imgur.com

Thank you so much for your help, and for all the work you do on the plugin.

Have a great day!
(Nathan Verrips for Roy Verrips)

24th September 2019
6:58 pm
Avatar
Admin
Forum Posts: 721
Member Since:
4th March 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

I added in the deactivate service feature recently and sometimes it defaults current services to inactive (can't work out why yet)
Latest update now throws a warning on the Schedule page if there's no active services explaining.

Blessings

If you are finding the plugin useful, please subscribe to the app - it's free for your congregation to use and only £9.99pm for a church subscription

28th September 2019
8:39 pm
Avatar
Member
Members
Forum Posts: 12
Member Since:
10th June 2017
sp_UserOfflineSmall Offline

Dear Andy

Thank you again for all you do on the admin plugin and mobile app!

I'm guessing we must've skipped an update somewhere as after the last update we saw the attached error on the Rosters/Schedule page showing the SQL error (The redacted part of the image is just a table hash key - I've never had that as an issue before so don't think is the issue.)

I manually added the "active" column, as it's clear without that it would not be possible to make a service activate and why it wasn't working.

Everything it working correctly now.

Thanks again

Roy

Error on Rosters Page, Table without "Active" column, guess at settings to add.   

8th October 2019
10:32 pm
Avatar
Admin
Forum Posts: 721
Member Since:
4th March 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

Will make sure next update sorts that

If you are finding the plugin useful, please subscribe to the app - it's free for your congregation to use and only £9.99pm for a church subscription

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 35

Currently Online:
3 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

David Z.: 78

Rich Cox: 60

Allen: 51

rrfranks: 40

PastorAndres: 39

Gavin: 35

Janeen: 23

365sussex: 21

Jon: 21

ehout: 20

Member Stats:

Guest Posters: 40

Members: 371

Moderators: 0

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 13

Topics: 461

Posts: 1728

Administrators: andymoyle: 721