Email sending as HTML in Text | Bulk email | Support

Support Forum

We use and recommend UK2 for hosting - get a month free

Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register sp_MemberList Members

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Email sending as HTML in Text
9th January 2018
5:40 pm
Avatar
Member
Members
Forum Posts: 31
Member Since:
19th March 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

I am experiencing a strange one. Emails have started going out with HTML tags in text format. Example below(That is the body of the email sent for the rota:

Dear Gavin Urquhart,
<p>Dear Gavin Urquhart,</p>Better late than never, I hope....<h4>Rota for Sunday AM Service at Main Venue on 8th January 2018 at 10:30:00</h4><table><thead><tr><th>Job</th><th>Who</th></tr></thead><tbody><tr><td>Sermon</td><td>Gavin Urquhart</td></tr><tr><td>Duty Leader</td><td>Gavin Urquhart</td></tr><tr><td>Worship Leader</td><td>Gavin Urquhart</td></tr><tr><td>Keyboard</td><td>Gavin Urquhart</td></tr><tr><td>Welcomer</td><td>Gavin Urquhart</td></tr><tr><td>PA</td><td>Gavin Urquhart</td></tr><tr><td>Coffee</td><td>Gavin Urquhart</td></tr></table>

My mail sender is Mailbank and it sends test messages fine. Even the Churchadmin Debug email sends with the tags.
Subject: Church Admin Test Email

<p>Test email from the church admin plugin</p>

9th January 2018
11:26 pm
Avatar
Admin
Forum Posts: 567
Member Since:
4th March 2015
sp_UserOfflineSmall Offline

That's strange! It works fine for us...
Have you/hosting company made any changes to your server? The plugin sets the mail type to html for instant send and queued email so it should work.
Have a look at the message source in your email program and see what is in the header section - it should have something like
Content-Type: multipart/alternative; or Content-Type:text/html in it.
If not something has happened at the server level or Mailbank (no idea what that is by the way!)

If you are finding the plugin useful, please subscribe to the app - it's free for your congregation to use and only £7.50 per month / $10 per month for the church - with a free month trial to get used to it.

17th January 2018
11:49 am
Avatar
Member
Members
Forum Posts: 31
Member Since:
19th March 2016
sp_UserOfflineSmall Offline

Strangely this is now fine. It fixed it's self. For about 1 week all my emails were "broken". Then today, all good.

Forum Timezone: Europe/London

Most Users Ever Online: 20

Currently Online:
2 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

David Z.: 72

Allen: 51

rrfranks: 38

Gavin: 31

Janeen: 23

365sussex: 21

ehout: 20

Jay Jones: 19

Arjan_b: 16

calvarydayton: 14

Member Stats:

Guest Posters: 30

Members: 327

Moderators: 0

Admins: 1

Forum Stats:

Groups: 4

Forums: 13

Topics: 350

Posts: 1337

Administrators: andymoyle: 567